От "Кока-Кола" отговориха на провокацията на Кристиано Роналдо


От "Кока-Кола" отговориха на провокацията на Кристиано Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

90302 0

Кристиано Роналдо срещу "Кока-Кола" е най-неочакваната битка, доколкото може да бъде наречена по този начин, която до този момент Европейското първенство по футбол ни е предложило извън терена. Всичко започна с преместването на продуктите на този бранд от страна на португалеца по време на пресконференция.

А "Кока-Кола" е един от гигантските и най-сериозни спонсори на състезанията на УЕФА. Едва ли и от компанията някой е очаквал подобни действия от страна на 36-годишния португалец спрямо червените бутилки.

Компанията все пак даде своебразен отговор на случилото се и на призива на Кристиано хората да не пият продукта им, а да го заменят с "agua" (както се изрази самият той, като думата е на португалски и значи "вода").

"Кока-Кола" записа поражения на стойност 4 милиарда долара на пазара, но въпреки това не "избухна" с нападателен отговор, а заложа на по-умерена тактика, която не дава съвсем ясен отговор на въпроса дали от компанията са бесни, или по-скоро са неглижирали ситуацията.

"Всеки човек има правото да избира предпочитанията си за напитки, които да консумира. Всеки човек има свой собствен индивидуален и уникален вкус и всеки има различни нужди" - споделят от компанията, цитирани от "Дейли Мейл".

А от организаторите на Европейското първенство заявиха: "На футболистите им се предлага вода, както и "Кока-Кола", и "Кока-Кола" без захар, когато пристигат на нашите пресконференции".

Действието на Роналдо все пак провокира и други футболисти да направят нещо подобно. Първи бе Пол Погба, който премахна продуктите на "Хайнекен".

След това масовата истерия продължи и звезда на Италия направи копие на това, което Кристиано Роналдо стори с "Кока-Кола" (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички