Освен 500-те: Роналдо ще получи още 200 милиона евро от Саудитска Арабия


Освен 500-те: Роналдо ще получи още 200 милиона евро от Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images

7922 0

Нападателят на Ал Насър Кристиано Роналдо ще стане посланик на съвместната кандидатура на Саудитска Арабия, Гърция и Египет за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 година, съобщава "Франс Прес".

За тази своя длъжност португалската звезда ще получи нови 200 милиона евро, според информацията на неназован източник на агенцията. Както е известно, за своя договор за 2,5 години носителят на 5 награди "Златната топка" ще получи 500 милиона евро или по 200 милиона на сезон.

Посочените 3 държави ще се конкурират за домакинството на Мондиала след 7 години и половина с Португалия, Испания и Украйна. 

Според същия източник трансферът на Роналдо в Ал Насър е станал възможен благодарение подкрепата на властта в Саудитска Арабия. Сред подкрепилите този преход е принцът Мохамед ибн Салман Ал-Сауд, който ръководи страната.

"Мохамед ибн Салман Ал-Сауд, а също и братята му Наиф, Турки и Ракан, синове на крал Салман, станаха почетни членове на Борда на Ал Насър, още преди баща им да стане престолонаследник.

Те искаха да дадат отлични постижения на своя любим клуб и да привлекат международно внимание към него. Най-добрият начин да го направят е да подпишат с най-добрия играч в света", казва източникът. А ето къде бе настанен Кристиано в Саудитска Арабия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички