Осмата е близо? Приятел на Лео Меси разкри, че той вече е спечелил "Златната топка"


Осмата е близо? Приятел на Лео Меси разкри, че той вече е спечелил "Златната топка"
Снимка: Getty Images

1075 0

Един от най-добрите футболисти на планетата - Лионел Меси, ще бъде награден със своята осма "Златна топка". Аржентинецът вече е бил уведомен от "Франс Футбол" за това, което ще се случи по-късно през годината.

Кой разкри новината?

Близкият приятел на аржентинската звезда - Алесандро Досети, сподели вестта. Самият той от години е част от антуража на Ла Пулга, като дори живее в Маями, за да бъде близо до 36-годишния футболист.

"Официално! Лео печели "Златната топка" за 2023 година. Осмата "Златна топка" със сигурност е негово притежание. Днес му съобщиха новината", написа Досети в своята "стори" секция, публикувана на профила му в социалната мрежа "Instagram".

Още в началото на изминалия месец септември "Франс футбол" обяви имената на 30-те номинирани за най-престижното индивидуално отличие. Официалната церемония за връчване на наградата ще се проведе на 30 октомври в "Театър дю Шатле" във френската столица Париж.

За мнозина осмата награда "Златна топка" за Меси със сигурност ще бъде признание за спечеленото от него Световно първенство в Катар. Ла Пулга успя да върне ценния трофей в Буенос Айрес за пръв път от 1986-а, когато великият Марадона направи това с "гаучосите".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Известен журналист разкри детайлите около бъдещето на Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички