Окончателно: Ван Дайк няма да играе на Европейското по футбол 2020


Окончателно: Ван Дайк няма да играе на Европейското по футбол 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

1763 0

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк потвърди, че няма да играе за Нидерландия на тазгодишното европейско първенство поради контузия. Бранителят на „червените“ пропусна по-голямата част от сезона, след като скъса кръстни връзки при единоборство с вратаря на Евертън Джордан Пикфорд по време на мърсисайдското дерби на 17 октомври. Защитникът е уверен, че ще бъде на разположение на Ливърпул за предсезонната подготовка.

"В този последен етап за мен стигнах до решение, което трябваше да взема – дали да участвам на Европейското първенство, да или не? Предвид всичко, което се случва, смятам, че от физическа гледна точка е правилно да не участвам на Европейското първенство и да отида в последната фаза от рехабилитацията ми между двата сезона. Така че фокусът ми ще е насочен напълно към предсезонната подготовка с клуба и това е реалистична цел“, заяви звездата на Ливърпул.

"Очевидно съм много разочарован, че няма да мога да участвам на Евро 2020 и да изведа страната си там, но нещата се стекоха така и трябва да го приема – всички трябва да го приемем. Мисля, че решението да не отида е правилно. Трудно е, но вече го приех", допълни той пред клубния сайт на мърсисайдци. А ето какъв съвет даде Юрген Клоп на играча си относно Евро 2020. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички