Огромен проблем: Фенове заплашват да превърнат Мондиал 2022 в "най-мизерния в историята"


Огромен проблем: Фенове заплашват да превърнат Мондиал 2022 в "най-мизерния в историята"
Снимка: Getty Images/Guliver

8610 0

Подготовката за Мондиал 2022 тече с пълна сила. Катар ще приеме първото зимно Световно първенство, но две години и половина по-рано турнирът е поставен под заплаха.

Причина за това е, че решението на управляващите е да спрат зареждането на бутилирана бира около стадионите. Хотели в Доха се оплакоха, че нямат бира и никой не иска да им достави. Огромни камиони с "Heineken", "Stella" и "Guinness" не могат да стигнат до заведенията и това ще доведе до огромен проблем, заканиха се от хотелския бизнес.

"Компанията за дистрибуции в Катар не ни казва защо нямаме бира. Опитваме се да си поръчаме бутилирана бира, но все още не ни е доставена такава", споделя барман в града.

"Невероятно. Навсякъде свършва бирата. Правителството опитва да забрани изцяло алкохола. Ако не решат този проблем, ги убеждавам, че това ще бъде най-мизерното световно първенство в историята", казва един от феновете на футбола в страната.

"Огромен фен съм на футбола, но кракът ми няма да стъпи тук на Световното първенство, ако няма бира", казва британски фен, който в момента е на почивка в Доха.

Един от най-големите скандали с Мондиал 2022 пък бе с участието и на бившия френски президент Никола Саркози. Как той бе замесен в уреждане на Катар да вземе домакинството може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички