Официално: Юлиян Нагелсман е новият старши треньор на Германия!


Официално: Юлиян Нагелсман е новият старши треньор на Германия!
Снимка: Getty Images

1034 0

Германският футболен съюз обяви официално името на новия старши треньор на националния отбор - това е 36-годишният Юлиян Нагелсман!

От публикацията става ясно, че бившият наставник на Хофенхайм, РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен е подписал договор до 31-ви юли 2024-та година и именно той ще води Бундестима на Европейското първенство, което ще се проведе в Германия между 14-и юни и 14-юли.

Нагелсман се превръща в 12-ия треньор на немския национален отбор. Той наследява на поста временния наставник Руди Фьолер, който пък "пое кормилото" за 1 мач (2:1 срещу Франция) след уволнението на Ханзи Флик.

Помощници на Юлиян ще бъдат Сандро Вагнер и Бенджамин Глюк!

"Догодина ни очаква европейско първенство, на което ще бъдем домакини. Това е нещо специално - нещо, което се случва веднъж на няколко десетилетия. Захващам се с това предизвикателство с голямо желание. Представянето ни в Дортмунд (б.р. - там се проведе приятелският мач с Франция) беше само началото. Ще бъдем сплотена група през следващата година", бяха първите думи на Нагелсман.

Президентът на немското "БФС" - Бернд Нойендорф, пък добави: "Европейското първенство ще бъде от огромно значение за футбола в Германия като цяло. Убедени сме, че Юлиян Нагелсман ще направи така, че националният отбор да вдъхновява феновете. Той е изключителен треньор, който започва тази работа с висока мотивация. Сега всички ще се фокусираме върху турнира през следващото лято и ще го подкрепяме по най-добрия възможен начин".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Кога и какво се обърка за Германия на Ханзи Флик? (пълна статистика)

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички