Юрген Клоп обясни защо не пое Германия и изказа мнение за Нагелсман


Юрген Клоп обясни защо не пое Германия и изказа мнение за Нагелсман
Снимка: Getty Images

1890 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни защо е отказал да стане селекционер на Германия. Той коментира слуховете, че мястото на уволнения Ханзи Флик ще бъде заето от бившия наставник на Байерн Мюнхен - Юлиан Нагелсман.

"Отдаден съм на Ливърпул, сърцето ми е тук. Не можете просто да изрежете от живота си последните осем години. Подписах договор с отбора и, доколкото си спомням, тогава не съм бил вързан или пиян. Беше съзнателно решение. Следователно моето напускане на Ливърпул сега е невъзможно", заяви германецът, цитиран от "RTL".

"Мисля, че Юлиан е страхотно решение. Той е невероятен треньор и ще се радвам, ако стане точно така. Възрастта му? Това няма значение. Той на 28 години доказа, че е изключителен треньор. Има осем години работа на най-високо ниво, много други постигат това чак на 45-50 години", допълни Клоп.

56-годишният треньор пое Ливърпул през 2015 година и помогна на тима да спечели Шампионска лига и Висшата лига, а също така двете купи на Англия, Световното клубно първенство и Суперкупата на УЕФА. А ето защо през миналия сезон Клоп едва не станал противник на алкохола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички