Нападението на Реал днес срещу това преди само 6 години - разликата е чудовищна


Нападението на Реал днес срещу това преди само 6 години - разликата е чудовищна
Снимка: GettyImages

3940 0

За трето поредно лято Реал Мадрид е своеобразен "заложник" на амбицията на Флорентино Перес да привлече Килиан Мбапе. Желанието на президента френският нападател да играе на "Бернабеу" се превърна във фикс идея и от това страда нападението на "кралете". И, докато Анчелоти алармира многократно, че "белия балет" страда от липса на алтернативи в атака, и през това лято те няма да бъдат адресирани. 

Само през юни отборът беше напуснат от Еден Азар, Марко Асенсио, Мариано Диаз и най-голямото име - капитанът Карим Бензема. Заместници за тях обаче няма, а се очаква и такива да не бъдат привличани. Затова от Sportlive.bg решихме да сравним настоящото нападение на тима с това, което представляваше то в последния сезон на Кристиано Роналдо в Мадрид. 

Кои са алтернативите в атаката на Реал днес? 

След като през миналото лято Перес не привлече Ерлинг Холанд заради очакването си, че Мбапе ще премине на "Бернабеу" със свободен трансфер, сега вариантите Кай Хаверц и Хари Кейн също отпаднаха заради желанието на дон Флорентино да вземе Килиан "на всяка цена" в отбора. 

Така единственото попълнение в нападение ще остане Хоселу - 33-годишен нападател, идващ без трансферна сума в Мадрид от Еспаньол. Той е единственият таран, който ще е наличен за Анчелоти за предстоящия сезон, както и единствен заместник на Бензема. 

Ето и кои са играчите, на които Анчелоти ще разчита в атака: 

  • Винисиус 
  • Родриго 
  • Хоселу 
  • Браим Диас
  • Федерико Валверде 
  • Алваро Родригес 

Валверде, който иска да играе в средата на терена, вероятно отново ще бъде използван извън позиция по дясното крило на тима - позиция, на която играе на приливи и отливи. Очаква се да се вдигнат минутите на Родриго като централен нападател, както и на Алваро Родригес, който записа няколко включвания от пейката през миналия сезон. 

Как изглеждаше нападението на Реал през 2018 година? 

На коренно различна атака разчиташе "кралския клуб" през 2018 година, когато беше и последният сезон на Кристиано Роналдо. Разбира се, всичко беше основано около атомното трио "Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема", макар и по това време уелският ас да не се ползваше с голямо доверие от страна на Зинедин Зидан. 

Тогава Иско беше предпочитан да играе в триото в атака, а останалите резерви в тима бяха Марко Асенсио (в пика на кариерата си) и Лукас Васкес, който редуваше задължения като крило и бек. 

Големият ребус пред Анчелоти за новия сезон

И, докато Кристиано и Бензема сменяха често позициите си на терена, в момента като централен нападател в Реал могат да играят Хоселу (33-годишен футболист без опит в Шампионска лига) и Алваро Родригес, който тепърва ще се доказва. Родриго се очаква често да играе на тази позиция, но той предпочита или да играе зад нападателя (позиция №10), или по двете крила. 

Карим Бензема вкара 27 гола през изминалия сезон, и то след редица контузии и проблеми. Големият въпрос пред Анчелоти сега е как да замени продукцията на френския ас, и то без това да се отрази на резултатите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички