Официално: Роберто Мартинес е новият старши треньор на Португалия!


Официално: Роберто Мартинес е новият старши треньор на Португалия!
Снимка: GettyImages

3313 0

Португалската футболна федерация обяви официално, че Роберто Мартинес е новият старши треньор на националния отбор на страната!

Бившият селекционер на Белгия наследява на поста Фернандо Сантош, който се раздели с "мореплавателите" след Мондиал 2022. Припомняме, че форумът в Катар се оказа решаващ и за съдбата на Мартинес начело на "червените дяволи", които дори не успяха да прескочат груповата му фаза.

"Оценявам ентусиазма и амбицията, с която той (б.р. - Роберто Мартинес) отговори на поканата ни. Това е важен момент за националния отбор", заяви президентът на федерацията Фернандо Гомеш по време на пресконференция.

49-годишният испански специалист се превръща в третия чуждестранен треньор, който поема Португалия (след Ото Глория и Луиш Фелипе Сколари)!

В кариерата си на футболист е играел като дефанзивен халф и преминава през тимове като Сарагоса, Уигън, Мъдъруел, Уолсол, Суонзи и Честър Сити. Като старши треньор е водил Суонзи, Уигън, Евертън (2013 - 2016 година) и Белгия (2016 - 2022 година). 

Сред най-големите му успехи като наставник са спечелването на английската Лига 1 със Суонзи (сезон 2007/08), спечелването на ФА Къп с Уигън (сезон 2012/13) и третото място с Белгия на Мондиал 2018 в Русия.

Договорът на Роберто Мартинес с Португалия е за 3 години и половина! Едно от най-важните му решения ще бъде дали да праща повиквателни на Кристиано Роналдо, който напусна Европа и вече е играч на Ал Насър.

Официалният му дебют начело на "мореплавателите" ще бъде на 23 март, когато те са домакини на Лихтенщайн на старта на квалификациите за ЕВРО 2024 (другите отбори в Група "J" са Словакия, Исландия, Люксембург и Босна и Херцеговина).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Новият селекционер на Португалия коментира ситуацията с Кристиано Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички