Официално: Рафаел Варан се сбогува с националния отбор на Франция


Официално: Рафаел Варан се сбогува с националния отбор на Франция
Снимка: Getty Images

1418 0

Защитникът - Рафаел Варан, официално обяви намерението си да се откаже от националния отбор на Франция. Футболистът на Манчестър Юнайтед направи това с емоционално обръщение в профила си в Instagram.

29-годишният Варан дебютира за Франция през 2013-та, а последният му мач бе на финала на Световното в Катар на 18 декември, когато Аржентина спечели трофея след изпълнение на дузпи. До момента се е отчел с 93 двубоя, в които е вкарал 5 гола и е дал 1 асистенция. През 2018 година Варан стана световен шампион, като именно това определя за един от най-големите моменти в кариерата му.

Ето и цялото обръщение на Варан, с което се оттегли от националния тим:

"Да представям великата ни страна в продължение на десетилетие беше една от най-големите почести в живота ми. Всеки път, когато носех тази, много специална, "синя" фланелка, изпитвах огромна гордост. Дългът да дам всичко, да играя със сърцето си и да печеля всеки път, когато излизаме на терена. Обмислям това от няколко месеца и реших, че е точното време да се оттегля. 

Спомням си като дете как гледах Световното във Франция през 1998 г. Този отбор, тези играчи, които ни накараха да изпитваме неописуеми емоции. Мечтаех да бъда като нашите герои и 20 години по-късно изживях едно от най-хубавите преживявания в живота си, което ме накара наистина да се гордея. Донесохме вкъщи Купата! Никога няма да го забравя. Все още си спомням всяка една от емоциите, усетени на този ден 15.07.2018г. Това беше един от най-запомнящите се моменти в живота ми.

Победата, която извоювахме всички заедно. Тя никога нямаше да бъде възможна без подкрепата на Дидие Дешан, всеки член от ръководството и персонала през годините, както и без моите съотборници, които защитаваха фланелката.

Но по-важното е, че тази победа нямаше да бъде възможна без всеки един от вас, който ни подкрепи по пътя.

Винаги ще помня вашия плам, празненствата и моментите от пристигането ни във Франция.  Дори и след поражението на финала миналата година ни посрещнахте като герои, когато се върнахме. На всеки един от вас, хиляди пъти БЛАГОДАРЯ!

Със сигурност ще ми липсват тези моменти с вас, но дойде време за новото поколение. Имаме куп талантливи млади играчи, които са готови да се доказват, които заслужават шанс и които имат нужда също от вашата подкрепа.

От сърце благодаря. Рафа".

А какви са причините да се откаже, според медиите във Франция - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички