Изненада: Рафаел Варан се отказва от националния отбор на Франция?


Изненада: Рафаел Варан се отказва от националния отбор на Франция?
Снимка: Getty Images/Guliver

1162 0

Изненадваща вест "долетя" от Франция в днешния 2 февруари - централният защитник Рафаел Варан смята да се откаже от националния отбор! Твърдението е на "Leparisien".

Изданието пише, че след като световните шампиони от Мондиал 2018 - Юго Лорис и Стив Манданда, обявиха оттеглянето си от селекцията на "петлите", сега към това решение се е насочил и футболистът на Манчестър Юнайтед. 

*29-годишният Варан дебютира за Франция през 2013-та, а последният му мач бе на финала на Световното в Катар на 18 декември, когато Аржентина спечели трофея след изпълнение на дузпи. До момента се е отчел с 93 двубоя, в които е вкарал 5 гола и е дал 1 асистенция.

Две са основните причини, които се изтъкват като мотив на защитника да се откаже от националната фланелка. От една страна роля в решението му оказва това, че в последните години му се натрупаха доста контузии, които му попречиха да играе редовно на клубно ниво.

От друга, Рафаел Варан иска да прекарва повече време със семейството си и вече осъзнава, че пикът на кариерата му за Франция е преминал с края на Мондиал 2022. Още повече предвид факта, че идва време за нова генерация в лицето на Дайо Упамекано и Ибрахима Конате и не се знае в бъдеще колко сериозна ще е ролята му в тима на Дидие Дешан. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Напускането на Юго Лорис ме замисли": Звезда на Франция призна, че обмисля оттегляне!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички