Официално: Прекратиха футболния сезон в Кипър


Официално: Прекратиха футболния сезон в Кипър
Снимка: bgprognozi.info

1141 0

Кипърската футбнолна асоциация (КФА) обяви, че официално прекратява сезон 2019-20, след като не може да спази правителствените мерки за завръщане на клубовете при закрити врати.

В изявление на КФА става ясно, че настоящите протоколи няма да позволят на тимовете да се подготвят пълноценно за мачовете, което би довело до евентуални травми на играчите. „Нашето основно притеснение е свързано със здравето на всички замесени лица – от футболисти, през технически персонал на отборите до други работници по стадионите“, се казва в съобщението.

Първенството бе преустановено на 15 март, след като Кипър обяви първия случай на заразен с COVID-19. Първата дивизия на страната се намираше на ниво плейофи при оставащи още девет кръга до края. Омония Никозия и Анортозис Фамагуста поделяха върха в класирането с по 46 точки, докато шампионите АПОЕЛ бяха на шест зад тях. КФА обяви, че прекратяването на сезона ще позволи на клубовете да поемат глътка въздух в опит да запазят съставите си, когато нямат приходи.

Независимо от преждевременното прекратяване на сезона, КФА осигури места в европейските клубни турнири за Омония Никозия (квалификационните кръгове на Шампионската лига), Анортозис Фамагуста, АПОЕЛ и Аполон Лимасол (квалификациите на Лига Европа). КФА реши още да увеличи висшия ешелон до 14 тима – с два повече от досегашните 12, за да осигури място за два отбора, спечелили промоция. Все още е неясно дали КФА ще обяви шампион на страната и как точно ще бъде определен първенецът на местното първенство.

Междувременно Българският футболен съюз обяви официалната дата, на която ще се поднови футбола у нас. Всички важни новини около Първа лига след днешния Изпълком - четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички