Официално: Майкъл Карик е новият треньор на Мидълзбро


Официално: Майкъл Карик е новият треньор на Мидълзбро
Снимка: Getty Images/Guliver

1915 0

Втородивизионният Мидълзбро официално обяви, че дългогодишният играч на Манчестър Юнайтед - Майкъл Карик, е новият мениджър на клуба. Новината идва 21 дена, след като бе освободен от поста Крис Уайлдър. Рокадата се случва заради пет загуби в първите 11 мача от сезона в надпреварата.

Опитът на Карик като треньор

Карик получава първото си постоянно назначение като старши треньор, но до този момент вече получи шанс да бъде мениджър, тъй като му бе гласувано доверие през миналия сезон от Манчестър Юнайтед. Това се случи след уволнението на Оле Гунар Солскяер, а временният треньор постигна две победи над Арсенал и Виляреал.

Той всъщност почва с треньорството веднага след бенефиса му като играч и през 2018 година бе привлечен в щаба на Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед. Той се задържа и в екипа на Солскяер. Той напусна "Олд Трафорд" едва прз декември, отстъпвайки място на Ралф Рангник.

Новото предизвикателство

"Мидълзбро беше първият клуб, за който играх като деветгодишно момче, така че е много специално чувство да се върна тук като старши треньор", обясни Карик в изявление след взетото решение.

 "Израснал съм в североизтока и съм напълно наясно какво означава футболът за хората. За мен е истинска привилегия да бъда в тази позиция и да усетя цялата страст и ентусиазъм, които имаш за играта.

Ще дам всичко от себе си, за да помогна за развитието на отбора и да накарам вас, привържениците, да се гордеете. Нямам търпение да започна", добави Карик, който ще има да свърши доста работа, предвид факта, че новият му тим се намира на 21-во място в класирането в Чемпиъншип след 16 мача - една точка над зоната на изпадащите.

Към Карик ще се присъедини Джонатан Уудгейт като помощник-треньор на първия отбор, а в близките дни ще бъдат обявени и другите имена в щаба.

Вижте и какъв спор заформиха други легенди на Манчестър Юнайтед!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички