Официално: Франк де Бур заменя Роналд Куман начело на Нидерландия


Официално: Франк де Бур заменя Роналд Куман начело на Нидерландия
Снимка: Guliver/GettyImages

1893 0

Франк де Бур бе официално назначен като старши треньор на националния отбор по футбол на Нидерландия, след като предишният наставник на "лалетата" Роналд Куман напусна, за да поеме испанския гранд Барселона.

Договорът на Де Бур е до 2022 година до Мондиал 2022 в Катар. Той също е бил бивш играч на Барселона по подобие на Куман. В периода 2011-2014 година печели рекордните 4 трофея във вътрешното първенство на Нидерландия като наставник на Аякс.

След това обаче треньорските му подвизи не са никак забележителни и тръгват надолу. Той бе уволнен от Интер след само 85 дни на поста през 2016, а на следващата година остава едва десет седмици в Кристъл Палас. Последната му треньорска работа бе сравнително успешна, след като с Атланта Юнайтед игра в Мейджър Лийг Сокър, а освен това изведе клуба до успех за Купата, преди да напусне през юли след 18-месечен престой.

Де Бур ще дебютира начело на Нидерландия на 7 октомври в приятелска среща срещу Мексико. 4 дни по-късно му предстои и официален дебют, защото "лалетата" се изправят срещу Босна и Херцеговина в двубой от Лигата на нациите. На 14 октомври пък ще дебютира и в дерби, след като гостува на Италия в същия турнир.

А Барселона ще трябва да плаща неустойка на Нидерландия заради назначаването на Роналд Куман.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички