Официално: Добре познат на Меси треньор застана начело на Интер Маями


Официално: Добре познат на Меси треньор застана начело на Интер Маями
Снимка: Getty Images

2021 0

Херардо "Тата" Мартино, който е бивш треньор на Барселона и селекционер на националния отбор на Аржентина по футбол, бе назначен да води американския Интер Маями. От новия сезон той ще работи с Лионел Меси, съобщиха от клуба от Флорида.

Назначението на аржентинеца в Интер се очакваше от момента, в който Меси бе обявен за ново попълнение на отбора. Мартино е ръководил седемкратния носител на "Златната топка" в Барселона (2013-14) и в националния тим (2014-2016).

60-годишният аржентински специалист бе селекционер на Мексико до Световното първенство в Катар. Той вече е водил американски отбор, като печели титлата с Атланта Юнайтед през 2018 година.

"Много сме щастливи да посрещнем Тата в Интер Маями, коментира съсобственикът на клуба Хорхе Мас - Смятаме, че това е треньор, който отговаря на нашите амбиции и сме оптимисти в целите ни да печелим".

Лионел Меси трябва да дебютира в МЛС на 21 юли. В Интер Маями ще играе и бившият му съотборник в Барселона Серхио Бускетс. А ето какъв проблем предвидиха, че ще има Меси в Интер Маями.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички