Официално: Джани Инфантино бе преизбран като президент на ФИФА до 2027 година


Официално: Джани Инфантино бе преизбран като президент на ФИФА до 2027 година
Снимка: Getty images

2063 0

52-годишният швейцарец Джани Инфантино бе преизбран като президент на ФИФА. Новината съобщиха официално от профила на Международната футболна федерация. На официалния сайт на ФИФА пък 73-тия конгрес бе излъчен на живо.

Инфантино е преизбран и ще бъде президент в следващите четири години, след като новият му мандат обхваща периода 2023-2027. Важният избор бе направен в Кигали, Руанда, а това ще бъде втори мандат за швейцареца.

Припомняме, че той бе избран за президент през 2016 година, когато от поста бе свален Сеп Блатер, а през 2019 година бе преизбран. 52-годишният Инфантино бе единственият кандидат за президент на ФИФА на конгреса в Руанда.

"Да бъда президент на ФИФА е невероятна чест, невероятна привилегия. Освен това е огромна, огромна отговорност. Наистина съм смирен и трогнат от подкрепата, която получих.

Обещавам ви, че ще продължа да работя в полза на ФИФА, да работя в полза на целия футбол из целия свят, да работя в полза на всички 211 асоциации, които членуват във ФИФА" - бяха думите на Джани Инфантино, след като бе преизбран като президент на ФИФА.

Седмица преди изборите пък прекратиха разследване срещу президента на ФИФА Джани Инфантино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички