Официално: Диего Кока е новият старши треньор на националния отбор на Мексико!


Официално: Диего Кока е новият старши треньор на националния отбор на Мексико!
Снимка: Getty Images

990 0

Националният отбор на Мексико има нов старши треньор - аржентинецът Диего Кока официално бе представен като селекционер на "ацтеките"!

51-годишният специалист заменя на поста своя сънародник Херардо Мартино, който се разделя с тима след неуспешния Мондиал 2022.

"Вярвам изключително много в мексиканските футболисти и в техния талант. Само талант обаче не е достатъчен! Трябват още много неща за успеха. Искам да бъда в един успешен отбор, който да може да се противопостави на всеки. Само небето е граница за нас", бяха първите думи на Кока като наставник на Мексико, цитиран от агенция "AP".

Той има дълга връзка с мексиканския футбол - като футболист е играл за Атлас, Веракрус и Керетаро в местното първенство, а по-късно води като треньор съставите на Атлас, Сантос, Тихуана и Тигрес. Сега Диего Кока се надява на по-добро представяне на Мексико на следващото Световно първенство през 2026 година, което ще се проведе в Северна Америка - в САЩ, Канада и Мексико. "Страхотно е да мечтаем за Мондиала и да направим хората щастливи, още повече, че първенството ще се проведе тук", допълни той.

*Четете последните новини от европейския и световен футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички