Официално: Аякс си подсигури услугите на Тен Хаг за още 3 години

Треньорът на Аякс Ерик тен Хаг ще остане начело на отбора още поне три години, след като подписа нов договор с гранда от Амстердам. Настоящият контракт на специалиста изтичаше в края на следващия сезон, но той го удължи до лятото на 2022 г. Така се слага край на спекулациите, че Тен Хаг ще поеме някой от големите европейски тимове.

"Много съм щастлив. Имахме страхотен сезон и искаме той да бъде основата, на която да стъпим, за да надградим. Клубът работи чудесно нa всяко едно ниво, това e стилът на Аякс и той ми пасва", заяви щастливият треньор пред сайта на клуба.

Ерик тен Хаг - ученикът на Гуардиола с тетрадката, който променя холандския футбол

През пролетта на 2017 година Аякс достигна финал в Лига Европа, но дотук. След това в клуба настъпи пълен хаос - Петер Бош отиде в Борусия и резу...

Тен Хаг записа домашен дубъл в Холандия с Аякс - купа и шампионска титла, а освен това достигна до полуфиналите на Шампионска лига, като секунди деляха тима и от финал. 49-годишният специалист спечели награда "Ринус Михелс" за най-добър треньор в Ередивизи. Аякс започва подготовка за новия сезон утре, в петък, на 21 юни. Вижте тук уникалната тактика на Аякс, срещу която няма лек. 

Още по темата

Please select answer!