Оцеляването виси! Тежко наказание за клуб от Англия


Оцеляването виси! Тежко наказание за клуб от Англия
Снимка: Getty Images

1339 0

Още един клуб от Чемпиъншип отнесе тежка санкция, свързана с отнемане на точки. Става въпрос за Рединг, чието оцеляване във второто ниво на футбола в Англия е заложено на карта, след като днес отнесе шестточково наказание.

Санкцията е наложена днес за нарушаване на финансовите правила на Английската футболна лига (ЕФЛ). Наказанието се отнася до невъзможността на клуба да изпълни условията на бизнес план, който бе споразумян след нарушаване на лимитите за печалба и устойчивост през 2021.

Първоначалното нарушение донесе със себе си отнемане на шест точки от актива миналия сезон, с допълнителни шест пункта до края на тази кампания. В резултат на това, Рединг има вече 40 точки, а не 46, което ги оставя на едва една над зоната на изпадащите на 20-та позиция.

Независимо от радикалните промени, въведени на ниво първи отбор и право през структурата на бизнеса до самото й ядро – и твърдо придържане към стриктна структура на заплатите, наблюдавана от Лигата, и трансферното ембарго, клубът приема, че не е удовлетворил достатъчно определени елементи от планирания бюджет“, се казва в изявление на „кралските поданици“.

Между 2017 и 2021, Рединг загуби 58 млн. паунда, нарушавайки лимита на ЕФЛ за този период от 39 млн. паунда. Клубът е поставен под трансферно ембарго от лятото на 2021-а година. Санкцията е първата, наложена от Независимата комисия за финансово преразглеждане на клубове, създадена да гарантира, че клубовете от ЕФЛ спазват финансовите регулации.

Съвсем наскоро и друг клуб от Чемпиъншип отнесе подобно наказание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички