УЕФА отложи за юни всички баражи за Евро 2020


УЕФА отложи за юни всички баражи за Евро 2020
Снимка: БГНЕС

5324 0

Всички плейофи за класиране на Европейското първенство по футбол през 2020 година се отлагат за месец юни. В това число и двата плейофа на българския национален отбор - срещу Унгария и срещу победителя от мача между Румъния и Исландия (ако спечелим първия). Това обявиха от УЕФА по време на днешната видеоконференция с държавите-членки.

От европейската футболна централа обявиха още, че следващото издание на Лигата на нациите, първенството на отборите до 21 години и женското Европейско първенство ще бъдат пренасочени.

Както е известно, България трябваше да играе първия си бараж на 26 март на Националния стадион "Васил Левски". Пандемията от коронавирус, която сложи на пауза спорта в Европа и някъде по света, направи провеждането му невъзможно. Вижте всички решения, взети днес, в този материал.

Иначе новината на деня е, че Евро 2020 е отложено с една година. Новите дати за континенталната надпревара са 11 юни - 11 юли 2021 година. Приятелските мачове през март пък също се отлагат за юни тази година. Квалификациите за Мондиал 2022, които са планувани за юни 2021, ще се играят на друга дата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички