Новият отбор на Карим Бензема: 35 трофея и стадион, на който Реал взима историческа купа


Новият отбор на Карим Бензема: 35 трофея и стадион, на който Реал взима историческа купа
Снимка: Getty Images

2220 0

Карим Бензема вече официално има нов клуб. Французинът най-накрая прие астрономическата оферта от клуба от Саудитска Арабия Ал Итихад, което го направи най-добре платеният играч на планетата, зад единствено Кристиано Роналдо.

Въпреки това всичко зависи от това какво ще се случи с бъдещето на Лионел Меси, защото ако аржентинецът в крайна сметка приеме саудитското предложение от 400 милиона евро, той ще надмине и французина, и португалеца.

Бензема ще получава 100 милиона евро на сезон плюс бонус от 20 милиона евро, за да работи като посланик на Световното първенство през 2030 г., за което Саудитска Арабия се кандидатира за домакин. Така общата сума, която бившият играч на Реал Мадрид ще спечели, ще бъде не по-малко от 220 милиона евро, като може да достигне и 320 милиона евро.

Нещата, които едва ли знаете за Ал Итихад

Французинът ще се окаже с отбор, който току-що спечели Саудитската професионална лига, побеждавайки Ал Хилал и Ал Насър на Кристиано Роналдо. Припомняме, че Реал Мадрид и Бензема победиха Ал Хилал във финала на Световното клубно първенство преди шест месеца.

Базириният в Джеда отбот има някои познати лица и интригуващи факти, които трябва да вземе под внимание. Саудитският отбор има за треньор  Нуно Ешпириту Санто, бивш треньор на Валенсия.

Роденият в Санто Томе се премести в арабския футбол, след като приключението му във Висшата лига с Тотнъм  и Уулвърхемптън приключи преждевременно. Те също могат да се похвалят в своите редици с най-добрия голмайстор на лигата Абдерразак Хамдалах, който вкара 21 гола и участва в историческото четвърто място на Мароко на Световното първенство в Катар.

Домакинските мачове на Ал Итихад се играят на стадион, с който френският нападател вече е познат. "King Abdullah Sports City", където Реал Мадрид спечели първата Суперкупа на Испания, играна на арабска земя през 2020 г.

Клубът може да се похвали с общо 35 титли: девет лиги, девет купи на краля, осем купи на принца, три купи на федерацията, една Суперкупа, пет шампионата на Азиатската футболна федетация, една Купа на носителите на купи, една Арабска шампионска лига и една Клубна купа на Персийския залив. А часове преди да бъде представен от Ал Итихад  Бензема се сбогува с Реал Мадрид на специална пресконференция!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички