Носителят на Златна топка Фабио Канаваро си би камшика от фалиращ отбор в Китай


Носителят на Златна топка Фабио Канаваро си би камшика от фалиращ отбор в Китай
Снимка: Getty Images

1721 0

Италианската футболна легенда Фабио Канаваро се оттегля от мениджърския пост на китайския гигант Гуанджоу, съобщиха от пресслужбата на клуба. Отборът е изправен пред несигурно бъдеще, тъй като собствениците от "Евъргранде Груп" са пред фалит.

Напускането на носителя на Златната топка за 2006 г. вече беше широко спекулирано, след като не успя да изведе Гуанджоу до девета шампионска титла от китайската Суперлига миналия сезон.

Но проблемите на "Евъргранде Груп", чийто потенциален банкрут разтърси световните финансови пазари, вероятно също са спомогнали за това бившият италиански национал да си тръгне предвид неяснотата около бъдещето на клуба.

48-годишният Канаваро се завърна за втория си престой начело на Гуанджоу през 2017, след като бе освободен от поста в клуба по-рано през 2014-15. Той изведе отбора до шампионската титла на страната през 2019, но миналият сезон остана без трофей.

Една от пречките според местните медии за по-ранното уволнение на Канаваро е неустойката му – капитанът на световния шампион от 2006 има две оставащи години до края на контракта си на стойност 12 млн. евро годишно.

По неповърдени източници, циркулиращи в медийното пространство, се водят разговори за това клубът да бъде закупен от държавно-финансирана компания.

Тук можете да разберете кой според Фабио Канаваро заслужава Златната топка за 2021-ва година!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички