Нито Меси, нито Левандовски: В Дубай наградиха най-добрия футболист за 2021-ва


Нито Меси, нито Левандовски: В Дубай наградиха най-добрия футболист за 2021-ва
Снимка: Getty Images

4641 0

Globe Soccer Awards излъчиха своите победители в различните си класации. По традиция церемонията, организирана от Европейската клубна асоциация (ЕКА), се състоя в Дубай. Изненадващо или не, но призът за най-добър футболист не бе връчен нито на Лионел Меси, нито на Роберт Левандовски. Победител стана Килиан Мбапе.

Награди получиха и Кристиано Роналдо, Роберт Левандовски, Леонардо Бонучи, Роберто Манчини, Челси и Италия. Полякът, който бе основен конкурент на Меси за "Златната топка", грабна приза за голмайстор номер 1 на годината, като освен това спечели и допитването до феновете за техен играч на годината (наградата носи името на един от основните спонсори Тик-Ток).

36-годишният Роналдо пък бе избран за голмайстор номер 1 в историята, като получи признание и за това, че е реализатор номер 1 сред в историята на националните отбори.

Европейският шампион Италия бе избран за национален отбор на 2021-ва, а селекционерът на страната Роберто Манчини за треньор номер 1 на годината. Европейският клубен шампион Челси пък бе обявен за най-добрия клубен тим.

Приз получи и Леонардо Бонучи - за най-добрия защитник. При дамите Алексия Путеяс бе посочена за най-добра в женския футбол - именно тя бе първа и в анкетата на France Football.

Роналдиньо получи награда за впечатляваща цялостна кариера, Чики Бегиристайн за най-добър спортен директор, а Федерико Пасторело за най-добър агент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички