Невероятно: Франция се наговаря как да спре Роналдо преди финала на Мондиал '98 (ВИДЕО)


Невероятно: Франция се наговаря как да спре Роналдо преди финала на Мондиал '98 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2322 0

Преди финала на Световното първенство по футбол през 1998 година домакините от Франция не предприеха рискове и се увериха в това, че звездният нападател на другия финалист Бразилия - Роналдо, няма да провали шансовете им за слава на домашната сцена.

В социалните мрежи се появиха не толкова популярни кадри от тренировъчния процес на "петлите" преди финала, на които Марсел Десаи, Лилиан Тюрам, Франк Льобоф обсъждат как да опитат и да спрат смъртоносния противников нападател, който вече бе вкарал 34 попадения във всички турнири през този сезон.

Тези защитници на най-високо ниво посветиха цяла тренировка на Феномена, дни пред сблъсъка. На видеото се чува как играчите обсъждат как да спрат Роналдо и неговите прословути финтове над топката. Друга част от разговора им обхваща тактиката да не се приближават твърде много, когато го пазят.

Явно всичко това е проработило, тъй като Франция разбри могъщата Бразилия с класическото 3:0 чрез попадения на Зинедин Зидан и Емануел Пти. Самата тренировка можеше да се окаже и напразно, тъй като Роналдо първоначално не бе включен в състава и се смяташе, че ще пропусне мача поради болест, но само 30 минути преди началото се потвърди, че той ще стартира като титуляр.

7-минутна наслада: Когато Роналдо Феномена унижаваше най-добрите (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички