Неприятен инцидент помрачи победата на Нотингам Форест срещу Шефийлд Юнайтед (СНИМКА)


Неприятен инцидент помрачи победата на Нотингам Форест срещу Шефийлд Юнайтед (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

1372 0

Полицията в Нотингам съобщи, че е задържала един от феновете на местния Нотингам Форест повреме на бурните празненства след победата с дузпи срещу Шефийлд Юнайтед в полуфинален плейоф за влизане във Висшата лига. Форест загуби мача с 1:2, но срещата влезе в продължение с оглед на победата с 2:1 в предходния мач. При дузпите играчите на домакините бяха по-точни, а основна заслуга за класирането на финал има вратарят на Нотингам Брайс Самба, който отрази 3 изстрела от бялата точка на играчи на „остриетата“.

При последвалите празненства и типичното нахлуване на фенове на терена, фен на домакините е ударил с глава капитана на Шефийлд Юнайтед Били Шарп, който е бивш футболист на Нотингам. Главата на Шарп дори е трябвало да бъде зашита след удара.

Главният инспектор Пол Хенеси от полицията в Нотингамшир заяви: „31-годишен мъж е арестуван по подозрение за нападение във връзка с този инцидент. Той остава в ареста и ще бъде разпитан от служители. Нашите разследвания на обстоятелствата около инцидента продължават. Говорихме със засегнатия играч и работим с двата клуба, които ни подкрепят в разследването“, разкри Хенеси.

Наставникът на гостите от Шефийлд Пол Хекингботъм пък призова въпросният мъж да влезе в затвора. „За това със сигурност трябва да има присъда. Видяхме неща, които бяха хвърлени на терена и такива, които се хвърлят, застрашавайки здравето и безопасността на играчите, но нищо не се прави по въпроса. Със сигурност нещо трябва да се направи. Ние видяхме какво се случи, знаем какво се случи“, разгневено каза треньорът.

Нотингам Форест публикува изявление за инцидента, извинявайки се на Шарп и останалите играчи на гостите. „Клубът ще работи с властите, за да открие лицето, което да бъде държано отговорно за действията си. Ще има също така доживотна забрана да посещава мачове на Нотингам Форест. Клубът също би искал да се извини лично на Били и на Шефилд Юнайтед“, се казва в официалната позиция на клуба.

Ето как Нотингам Форест стигна до финалния плейоф на "Уембли" срещу Хъдърсфийлд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички