Неочаквана грешна стъпка отдалечи Кристиано Роналдо и Ал Насър от титлата (ВИДЕО)


Неочаквана грешна стъпка отдалечи Кристиано Роналдо и Ал Насър от титлата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6486 0

Ал Насър с Кристиано Роналдо не успя да победи Ал Фейха в мач от саудитската професионална лига. Двата тима завършиха 0:0, като срещата нямаше особено положения, с които да се запомни. Ал Фейха е на 11-то място в класирането, а лошата новина е, че отборът на Роналдо увеличи разликата до първото място. Ал Насър е втори с 53 точки, 3 по-малко от лидера Ал Итихад, който още на почивката си беше осигурил преднина от 2 гола срещу Ал Уехда. И само много голям обрат на един от последните в класирането може отново да смали малко разликата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5' Стойкович трябваше да се намеси, за да спре удар на Айман Ахмед, като пред вратата засече центриране. В 14' Кристиано Роналдо атакува защитника на Ал Фейха Хюсеин Ал Шувайш, който се строполи на земята по време на ъглов удар. Повторението показва, че Роналдо го бутна здраво в гърба, но португалският национал смята, че е паднал твърде лесно. Реферът се съгласи със защитника и свири фал.

В 21' попадение на Трайковски за домакините не бе зачетено заради засада. След 30' Ал Насър пое контрола върху двубоя. В 33' малко не достигна на Роналдо да засече центриране, което да засече и да опита да превърне в гол.

Малко след това португалецът организира атака, като подаде в Абдулрахман Гариб отляво и имаше пространство за удар. Вместо това, той прави две допълнителни докосвания, което позволи на противниковата защита да го затвори.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51' бе маркирана засада на Кристиано Роналдо, който успя да направи пробив отляво, но не успя да завърши атаката. Липсваха головите положения през втората част, като в 71' Роналдо застана зад топката при пряк свободен удар. Ударът му обаче мина над вратата.

 

10 минути преди края Талиска успя да се разпише, но попадението му не бе зачетено заради засада. Със сигурност това е мач, с който не могат да се гордеят особено нападателите на Ал Насър. Въпреки опитите в края отборът на Роналдо така и не успя да нанесе качествен удар, който да донесе победата.

Стартови състави:

Ал Фейха: 88. Стойкович В. (В) 2. Ал-Рашиди М. 22. Ал Бакауи М. 4. Сами Ал Хаибари (К)33. Ал Шууаиш Х. 3. Ал-Мутаири Б. 27. Мадаш С. 10. Руис В. 7. Трайковски А. 18. Паулиньо 9. Нуакаеме А.

Ал Насър: 44. Aл Акиди Н. (В), 2. Ал Ганам С., 5. Ал Амри А., 21. Гонсалес А.,13.  Конан Ж.,18.  Луис Густаво, 17. Ал Хаибари А., 94. Талиска А., 23.  Яхия А., 29. Гариб А., 7. Роналдо

ПРЕДИ МАЧА

Отборът на португалската звезда се бори да прекъсне доминацията на Ал Хилал в лигата. Съперникът спечели три последователни титли, но тази година някой измежду Ал насър и Ал Итихад ще му отнеме короната.

В момента тимът на Роналдо изостава с 1 точка от Ал Итихад, а до края на сезона има още 8 кръга. Победата днес изглежда задължителна.

Съперникът на Ал Насър заема 10-ата позиция с 24 точки. И за този тим е важно да спечели тази вечер, за да не води борба за спасе 23.ние в елита.

Самият Роналдо ще опита да продължи впечатляващата си голова форма. Още в първата среща след паузата за националните отбори той вкара два гола. В самата пауза пък отбеляза 2 пъти за Португалия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички