Неймар отново се контузи, но от Бразилската футболна централа успокоиха


Неймар отново се контузи, но от Бразилската футболна централа успокоиха
Снимка: Getty Images/Guliver

1426 0

Отборът на Бразилия получи неприятен новина преди старта на Копа Америка, след като Неймар напусна терена, накуцвайки по време на тренировка с травма на лявото коляно. Инцидентът стана само ден, след като Бразилската футболна конфедерация потвърди, че нападателят на ПСЖ няма да бъде повече капитан на Селесао, а лентата отива при съотборника му в редиците на парижани Дани Алвес.

27-годишният Неймар се контузил при опит за удар, при който бе пазен от друг от съотборниците си в ПСЖ – защитникът Тиаго Силва. От Бразилската федерация все пак побързаха да успокоят, че травмата не е сериозна.  "Неймар се подложи на обстойни прегледи под наблюдението на лекаря на селекцията Родриго Ласмар. След тях стана ясно, че футболистът не страда от тежка контузия в лявото коляно. С оглед на това, че играчът изпитва болки във въпросната област, той ще продължи с лечението под наблюдението на лекарския екип".

Бразилия търси първи голям трофей, след като завоюва Копа Америка през 2007 и се изправя пред още по-голямо предизвикателство под формата на домакинство – първото за кариоките от 1989. Тимът попадна в една група заедно с отборите на Венецуела, Перу и Боливия, срещу който ще се изправи в откриващия си мач от надпреварата на 14 юни в Сао Пауло. Преди това бразилците излизат срещу Катар и Хондурас в приятелски срещи.

Неймар вече започна да изтърпява наказание от УЕФА и няма да играе за парижани в Шампионска лига. Вижте в колко мача и по каква причина в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички