Ветеран заменя Неймар като капитан на Бразилия за Копа Америка


Ветеран заменя Неймар като капитан на Бразилия за Копа Америка
Снимка: Getty Images/Guliver

1744 0

Защитникът Дани Алвес ще замени Неймар като капитан на Бразилия за предстоящия турнир Копа Америка, съобщи Футболната федерация на петкратните световни шампиони. Решението е взето от Федерацията и два след наказанието от три мача, което Неймар получи, след като удари фен след загубата на ПСЖ от Рен във финала на Купата на Франция.

"Нашето решение е съобщено на Неймар чрез селекционера Тите в събота", се казва в съобщението от федерацията. Треньорът на Бразилия Тите имаше навика да сменя капитана на тима от мач на мач, но миналия септември заяви, че Неймар се превръща в постоянен капитан на "Селесао". Сега обаче честта ще има 36-годишният Алвес.

Бразилия ще бъде домакин на Копа Америка това лято, като турнирът започва на 14 юни и ще продължи до 7 юли. Осемкратните шампиони ще срещнат Боливия, Перу и Венецуела в груповата фаза. Вижте в този материал ситуацията, заради която бе наказан звездата на Бразилия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички