Никой клуб на тази планета не е похарчил повече от Манчестър Юнайтед в последната декада


Никой клуб на тази планета не е похарчил повече от Манчестър Юнайтед в последната декада
Снимка: Getty Images/Guliver

1910 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед е клубът, който е похарчил най-много средства за трансфери през последните 10 години. Това сочат данни на CIES Football, цитирани от ESPN.

За последната декада "червените дяволи" са похарчили 1,1 милиарда паунда за нови играчи. Юнайтед е единственият клуб, който надхвърля психологическата граница от 1 милиард паунда в световен мащаб.

На второ място по похарчени средства за трансфери е другият гранд от Манчестър - Сити, който е инвестирал 985 милиона паунда. В последните 10 години обаче "гражданите" се радват на далеч повече успехи от "червените", които след ерата "Фъргюсън" са в криза.

На трето място по похарчени средства в света е Пари Сен Жермен - 940 млн. паунда. Парижани са абсолютен хегемон във френското първенство, но пък все още не са печелили Шампионска лига - трофеят, който всички в ПСЖ бленуват.

Испанският колос Барселона е похарчил 650 млн. паунда за трансфери през последното десетилетие, а другият испански гранд - Реал Мадрид, дори не е в топ 10 на класацията на отборите, инвестирали най-много пари за трансфери.

Топ 10 се допълва от Арсенал, Ювентус, Милан, Евертън, Астън Вила и Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички