Недопустимо: УЕФА притиснала здраво Дания да доиграе мача след случая с Ериксен


Недопустимо: УЕФА притиснала здраво Дания да доиграе мача след случая с Ериксен
Снимка: GettyImages

3225 0

Играете, или губите служебно. Индиректно това е било посланието на УЕФА към датския национален отбор след зловещия инцидент, който сполетя Кристиан Ериксен по време на първото полувреме на мача срещу Финландия. Това заяви легендата на Дания Петер Шмайхел, който директно заяви, че от УЕФА са излъгали и изобщо не е вярно, че футболистите са настояли да доиграят мача от груповата фаза на Евро 2020. 

В гостуване в предаването "Добро утро, Британия", бившият вратар обяви темата за доиграването на мача като "интересен дебат" и сподели, че европейската централа е поставила ултиматум на Дания - играе мача в рамките на до 17 часа, или губи служебно. 

"Видях точния цитат на УЕФА, че следвали наставленията на играча и на играчите, които са поискали да доиграят мача. Мога да кажа спокойно, че това не отговаря на истината", заяви Шмайхел по темата с инцидента, който претърпя Кристиан Ериксен

"Истината е относително понятие. Играчите бяха поставени в тежка ситуация - доиграват мача веднага беше едната опция. Втората опция - срещата да се доиграе в 12 по обед на следващия ден. И третият - да загубят служено с 3:0. Направете си сметка - искаха ли наистина да играят играчите? Имали ли са избор? Според мен отговорът е не", каза Шмайхел категорично. 

"Както чухте от пресконференцията на треньора, сега съжалява, че им е позволил да се върнат на терена", допълни легендарният вратар. 

В момента звездата на Дания се намира в болница и е в добро настроение, но все пак има лоша прогноза за бъдещето му в професионалния футбол, като е напълно възможно Ериксен да се наложи да се откаже от футбола (подробности като последвате линка). 

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Най-големият обир в историята на олимпийските игри

Йордан Йовчев безспорно е емблема на българската спортна гимнастика и един от най-успешните българи на олимпийски...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама