Не си поплюва: Съдят по близо 400 обвинения хакера, уличил Кристиано Роналдо в изнасилване


Не си поплюва: Съдят по близо 400 обвинения хакера, уличил Кристиано Роналдо в изнасилване
Снимка: Getty Images

3670 0

Руи Пинто е името на сънародника на Кристиано Роналдо, който се добра до изключително секретна информация, уличаваща легендарния футболист в изнасилване. 

Скандалът

Въпросният самозванец се изявява като умел хакер. Той съумял да си набави подробни данни относно делото, което бе заведено срещу бившия голмайстор на Реал Мадрид. 

Прочутият с уменията си Пинто обаче вече си е навлякъл сериозни главоболия с действията си. Той ще бъде съден по цели 377 обвинения в най-различни престъпления, информира "MARCA". Главното такова в момента е за достъп и разпространение на конфиденциални документи на своя уебсайт "Football Leaks".

Той успява да се добере до системите на различни клубове, съдии и журналисти. В това число е включен и адвокатът на Кристиано Роналдо, от когото изтича и информацията за делото за изнасилване срещу петкратния носител на "Златната топка".

Но не остава ненаказан

Въпреки че то бе прекратено миналия ноевмри, подробностите около него са публично достояние. Прокуратурата твърди, че португалецът е продал част от тях на германското списания "Der Spiegel".

За злодеянията си, на 4-и юли, Руи е получил 202 обвинения за незаконен достъп до информация и нови 134 за нейното разпространение. Други 23 добавя утежняването на съдебния процес, а 18 за повреда на компютър.  

Междувременно Кристиано ОФИЦИАЛНО се сдоби с нов треньор в Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички