Не остана дълго без работа: Виктор Касай ще е шеф на съдиите в Австрия


Не остана дълго без работа: Виктор Касай ще е шеф на съдиите в Австрия
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1554 0

Доскорошният шеф на съдиите в Първа лига Виктор Касай бързо си намери нова работа. Той ще поеме съдийския отдел на австрийската футболна асоциация, като ще заема мястото на технически директор. Ксай започва работа от 1 юли.

Припомняме, че в сряда, 15 юни, БФС съобщи, че той вече няма да е шеф на родните съдии, тъй като е помолил по лични причини да напусне поста. У нас имаше доста противоречиви мнения относно неговата личност, като често попадаше под прицел заради работата на реферите у нас, както и заради някои отсъждания, които оставаха без последствия.  

Избран с конкурс

Австрийците информират, че унгарският бивш съдия е избран чрез конкурс измежду няколко международни и австрийски кандидати. "В бъдеще бившият международен рефер Виктор Касай ще бъде служител на нашата Асоциация и ще споделя своя опит с австрийските рефери през десетилетната си реферска кариера".

"Много съм щастлив, че мога да работя за по-нататъшното развитие на австрийското съдийство в бъдеще. По време на разговора бързо забелязах, че целите и вижданията ни съвпадат и че говорим на един език. Посветих живота си на съдийството - всичките 30 години като активен съдия и последните три години работих зад кулисите. Знам какви предизвикателства ни очакват и заедно с Георги Ринг сме мотивирани да изпълним новите си задача", каза Касай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички