Не изчака последния мач: Рууд ван Нистелрой напусна ПСВ скорострелно


Не изчака последния мач: Рууд ван Нистелрой напусна ПСВ скорострелно
Снимка: Getty Images

1732 0

Треньорът на ПСВ Айндховен - Рууд ван Нистелрой, е пожелал да напусне клуба, при това незабавно. Новината обявиха от клуба на официалния си сайт. Във вчерашния ден - 23 май, се е провела среща между него и Борда на директорите в ПСВ, на която е взето решение въпросът за напускането на треньора да се отложи за края на сезона.

Целта е била всички да се съсредоточат върху оставащите мачове до края на сезона. Днес сутринта обаче нидерландската легенда е обявил пред играчите и персонала на клуба, че напуска, тъй като не получава достатъчно подкрепа. След това си е тръгнал.

Така до края на сезона временен треньор на ПСВ ще бъде Фред Рутен. Ван Нистелрой застана начело на отбора през лятото на 2022 година и за този почти един сезон спечели Купата и Суперкупата на Нидерландия. В Ередивизи ПСВ е на второ място.

"ПСВ съжалява за решението на Ван Нистелрой и му благодари за победата в Купата на Нидерландия. Надяваме се да завършим сезона на второ място", се казва в изявление на клуба. До края на сезона остава един кръг. А ето как Ван Нистелрой е разплакал Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички