Треньорът на ПСВ "избухна": Коди Гакпо мечтаеше за Манчестър Юнайтед, а се поддаде на натиска от Ливърпул


Треньорът на ПСВ "избухна": Коди Гакпо мечтаеше за Манчестър Юнайтед, а се поддаде на натиска от Ливърпул
Снимка: Getty Images

3352 0

Легендата на европейския футбол и настоящ треньор на ПСВ Айндховен - Рууд ван Нистелрой, разкритикува остро новата звезда на Ливърпул - Коди Гакпо, за решението му да се присъедини към мърсисайдци през зимата.

"Червените" си осигуриха правата на нидерландския талант за сумата от 37 млн. паунда току под носа на вечния съперник Манчестър Юнайтед. В крайна сметка, изборът е останал в ръцете на самия футболист, който избра тима, воден от Юрген Клоп пред този на Ерик тен Хаг. Това, според Нистелрой, е грешка, тъй като мечтата на Гакпо била да акостира на "Олд Трафорд".

"Мечтата на Гакпо беше да отиде в Манчестър Юнайтед за дълго време. Провеждаше разговори с Ерик тен Хаг от август. Аз също исках да се присъедини към Юнайтед, не само защото е моят клуб и ги обичам, но и защото за по-добри от Ливърпул и винаги предлагат по-големи възможности на играчите си", коментира легендарният нидерландец пред "De Telegraaf" и продължи.

"Юнайтед обаче не отправи оферта през януари, така че го посъветвах да изчака до лятото. Тогава нещо се случи и той отхвърли съвета ми. Послуша Върджил ван Дайк, който го натискаше да подпише с отбора му. Каза ми, че иска да си тръгне през януари.

"Факт е, че Ливърпул е 10 пъти по-слаб от Юнайтед във всички аспекти. Късметлия съм, че играх за двата най-големи клубове в света - Юнайтед и Реал Мадрид. Гакпо вече щеше да е вкарал с тях, тъй като разполагат със страхотни полузащитници, които създават шансове като Фернандес, Каземиро, Ериксен", допълни още той.

Ето кой друг треньор определи преминаването на Гакпо на "Анфийлд" като грешка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички