Не е било заради Франц Бекенбауер: Обясниха защо саудитските фенове освиркаха минутата мълчание


Не е било заради Франц Бекенбауер: Обясниха защо саудитските фенове освиркаха минутата мълчание
Снимка: Getty Images

2500 0

Провеждането на Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия породи много негодувание още от самото начало, а с първия полуфинал между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид съмненията се засилиха още повече.

Преди мача легендата на Германия и Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер бе почетен с едноминутно мълчание, което беше посрещнато с освирквания от част от феновете. Самите играчи и треньори видимо бяха в шок от позорното поведение, като сега местен журналист се опита да обясни и каква точно е причината.

Не заради Бекенбауер, а заради местната култура

Опит за обяснение от страна на местен журналист

От "Cadena SER" са разговаряли с местен журналист след мача в опит да установи защо се е случило и те твърдят, че няма нищо общо със самия Бекенбауер.

"Няма нищо общо с Бекенбауер, а е по-културен въпрос. Това е обичай или традиция в Саудитска Арабия. Не е прието е да има минута мълчание тук“, казаха те, отбелязвайки, че това се случва за първи път на стадион "Ал Аувал Парк".

Изглежда, че организаторите е трябвало да имат това предвид, но независимо от причината това поведение изглежда неуважително и лишено от всякаква класа. Феновете изляха гнева си и срещу Тони Кроос заради негово изказване за футбола в страната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички