"Настоящата ситуация не е лесна за мен" - новият треньор на Германия с първи думи за Ханзи Флик и състоянието на отбора


"Настоящата ситуация не е лесна за мен" - новият треньор на Германия с първи думи за Ханзи Флик и състоянието на отбора
Снимка: Getty Images

2197 0

Новият (временен) старши треньор на Германия - Руди Фьолер, даде първа пресконференция, по време на която с тъга констатира, че престоят на уволнения Ханзи Флик начело на Бундестима не е бил успешен:

"Ханзи Флик беше уморен в последните месеци... Заедно със своя екип от треньори той даде всичко от себе си, за да подобри състоянието на националния отбор след Световното първенство в Катар. За съжаление, днес трябва да констатираме, че престоят му не беше успешен".

"Последната загуба от Япония ясно показа, че в момента не можем да прогресираме. Настоящата ситуация не е лесна за мен, защото през февруари се присъединих към немския футболен съюз, за да помогна на Ханзи Флик по всеки възможен начин. Вярвах, че той е способен да вкара отбора обратно в правия път...", каза още 63-годишната легенда.

"Сега трябва да подходим отговорно и трябва да променим нещо, за да бъдем конкурентоспособни на Европейското първенство догодина, на което ще бъдем домакини. Аз ще бъда временен треньор, но най-спешната задача ще бъде да намерим постоянен такъв, който да пренастрои съблекалнята", обясни Фьолер.

*Следващият мач за Германия е на 12-и септември - домакинство на Франция (контрола, която ще стартира в 22:00 ч. наше време).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Кога и какво се обърка за Германия на Ханзи Флик? (пълна статистика)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички