Наслада за феновете! В зрелище с 8 гола Арсенал подчини Барселона (ВИДЕО)


Наслада за феновете! В зрелище с 8 гола Арсенал подчини Барселона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4341 0

В истински спектакъл се превърна приятелската среща между Арсенал и Барселона, която е част от предсезонните подготовки на двама отбора. "Артилеристите" победиха с 5:3 в двубоя в Лос Анджелис на най-скъпия стадион в света "SoFi Stadium". Головете за каталунците бяха дело на Левандовски в 6', Рафиня в 34' и Феран Торес в 82'. Сака и Кай Хаверц се разписаха за лондончани през първата част, а Тросар с два гола и Виейра в края на двубоя оформиха крайния резултат.

В следващите си контроли Арсенал излиза срещу Монако на 2-и август, докато Барселона се изправя срещу Реал Мадрид в Ел Класико на 30-и юли.

Английският тим два пъти изоставаше в резултата, но това не му попречи да стигне до крайния успех. Още в 6' Роберт Левандовски се възползва от рикоширала топка и вкара първото си попадение в подготовката.

5 минути по-късно обаче Сака се възползва от грешка на Маркос Алонсо и бързо изравни резултата. В 21' лондончани изпуснаха дузпа чрез Сака, като ударът му мина покрай вратата на Тер Стеген. Така в 34' отборът на Шави отново поведе в резултата като Рафиня вкара директно от пряк свободен удар след рикошет в стената.

В самия край на първото полувреме, Арсенал върна и втория гол на Барса, правейки резултата 2:2. Кай Хаверц вкара на опразнената врата след опит преди това на Сака.

 И второто полувреме не разочарова феновете с атрактивността си. В 56' "артилеристите" успяха да поведат за първи път. Леандро Тросар получи топката около наказателното и със слаб удар успя да намери очертанията на вратата. В 75' Усман Демебеле пък нацели греда и не успя да изравни.

Малко след това Тросар относо бе точен след подаване от Тиърни за 4:2. 10 минути преди края и Балде нацели греда за каталунците, а в 82' Феран Торес след комбинация с Дембеле върна едно попадание. И това обаче не всичко в двубоя, като още в следващата атака отборът на Артета вкара ново попадение. Фабио Виера с далечен удар не остави шанс на Пеня за крайното 5:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички