Докато България се мъчи: Лукаку и Холанд мачкат, Босна бере срам без Петев, а Роналдо… (ВИДЕО)


Докато България се мъчи: Лукаку и Холанд мачкат, Босна бере срам без Петев, а Роналдо… (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3113 0

Във вторник се изиграха последните квалификации за Евро 2024 през месец юни и до голяма степен отборите преполовиха срещите си по пътя към Германия.

"Най-голямата болка" в 11-те срещи, които започнаха по едно и също време в 21:45 часа българско време, бе равенството на България със Сърбия (1:1). "Орлите" акостираха в Разград с мисълта за победа и максимално доближаване до надпреварата в Германия, но единствено изравниха с късмет в край. 

От това се възползва големият съперник в група "G" на Сърбия - Унгария, която се наложи с 2:0 над Литва и оглави временното класиране със 7 точки, докато "орлите" остават с равен брой, но на втора позиция. В герои за победители се превърнаха Варга и Шалай.

До първа победа се стигна за аутсайдера в повечето международни надпревари - Люксембург, спечелил с 2:0 като гост на Босна и Херцеговина. Бившата югославска република, водена до пролетта от Ивайло Петев, отстъпи за първи път в спора между двата тима, а Хаджиахметович пропиля дузпа, докато Санчес и Санани отбелязаха попаденията. 

Безапелационен успех записа и един от факторите на Стария континент - Белгия, който чрез Ромелу Лукаку още през първата част се доближи максимално до успеха. В последните секунди и Бакайоко се разписа за крайното 3:0 при визитата на Естония. 

Трите точки си заслужиха и норвежците, които спечелиха домакинството си на Кипър с 3:1. Те имаха преднина чрез Солбакен още от началото на мача, а с два гола на Ерлинг Холанд скандинавците оформиха класическото 3:0. Крайният резултат оформи Кастанос дълбоко в добавеното време. 

Драматично и много неочаквано поражение записа Полша, която имаше преднина от 2:0 до полувремето чрез Милик и Левандовски през първата част, но Николаеску избухна с две попадения, а Бабогло оформи крайното 3:2 след исторически обрат. 

В историческия мач №200 за Кристиано Роналдо на международно легендата - самият той донесе измъчената победа на Португалия при визитата на Исландия. Той се разписа в последната минута след асистенция на Инасио, а ситуацията дълго бе разглеждана от ВАР, но в крайна сметка попадението бе потвърдено, а "мореплавателите" остават на върха в групата си.  

Следете всичко от квалификациите за Евро 2024 със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички