Напук на еуфорията: Финал Бока - Ривър в Копа Либертадорес може да няма


Напук на еуфорията: Финал Бока - Ривър в Копа Либертадорес може да няма
Снимка: Getty Images/Guliver

1682 0

Цяла Южна Америка, и особено Аржентина, тръпне в очакване на финала на Копа Либертадорес, който ще противопостави един срещу друг големите съперници на Аржентина Бока Хуниорс и Ривър Плейт. Двата тима се класираха на финал един срещу друг за първи път в историята на турнира. Но аржентинско супердерби на финала може и да няма...

Суперкласикото може и да не се състои, заради скандала в полуфиналния мач между Гремио и Ривър Плейт. Бразилците са недоволни от работата на ВАР, който зачете съмнителна засада, а в 96-ата минута на двубоя нападателят на Ривър Гонсало Мартинес реализира дузпа, която прати неговия отбор на финал.

След отсъждането на 11-метров наказателен удар футболистите на Гремио спориха с рефера цели 14 минути, след което Мартинес изпълни дузпата. След мача трибуните ехтяха от недоволство, а на терена излязоха въоръжени войници, които съпроводиха до тунела съдията.

Заради тези проблеми латиноамериканската федерация обяви в Туитър, че Дисциплинарната комисия ще разгледа ситуацията. Ако тя вземе решение, че голът от дузпа е бил нередовен, полуфиналният мач Гремио - Ривър Плейт може да бъде преигран.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички