Експлозивна драма в Копа Либертадорес: Ривър детронира Гремио за финал с Бока


Експлозивна драма в Копа Либертадорес: Ривър детронира Гремио за финал с Бока
Снимка: Getty Images/Guliver

1871 0

Много драматичен мач прати Ривър Плейт на финал на Копа Либертадорес. Аржентинският гранд елиминира шампиона от 2017 година Гремио (Бразилия) в Порто Алегри след обрат 2:1. Победата на "Арена Гремио" дойде след гол от дузпа в 95-ата минута.

Ривър виждаше отпадането си от турнира в 81-ата минута, когато губеше с 2 гола, след 0:1 в първия мач. Лео Гомес бе извеел Гремио напред в резултата в 36-ата минута. Тогава Рафаел Боре изравни с глава в 82' и изравни резултата във втория мач.

В 95-ата минута на горещия двубой Гонсало Мартинес шокира домакините и хилядите по трибуните след точно изпълнена дузпа. Тя бе отсъдена с помощта на ВАР и освен това Бресан бе изгонен след втори жълт картон. Решението на уругвайския рефер бе бурно оспорено от играчите на Гремио, които се виждаха за втора поредна година на финал и мечтаеха да дублират успеха си в турнира.

Така за първи път в историята на финал в Копа Либератдорес ще спорят двата аржентински гранда Бока Хуниорс и Ривър Плейт. Бока излиза тази нощ срещу Палмейрас в другия полуфинал, като имат преднина от 2 гола от първия мач.

Интересното е, че Ривър Плейт има възможността да спечели требъл тази година, след като изостава на 7 точки от лидера в първенството Расинг и е на полуфинал в турнира за Купата на страната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички