Най-титулуваният тим в Саудитска Арабия дава 300 милиона годишно на Лионел Меси


Най-титулуваният тим в Саудитска Арабия дава 300 милиона годишно на Лионел Меси
Снимка: Getty images

1997 0

Лионел Меси има предложение от Саудитска Арабия, което да продължи съперничеството му с Кристиано Роналдо на футболния терен. Според "Мундо Депортиво", Ал Хилал е готов да плаща по 300 млн. евро на сезон, което е със 100 млн. повече от това, което прибира Кристиано Роналдо от Ал Насър.

Изпълнителният директор на най-титулувания тим в страната Фахед Ал-Мофаридж говори по темата. Според него този бизнес не е само между клуба и играча и изисква подкрепата на властите в Саудитска Арабия, какъвто е случая с трансфера на Роналдо.

" Всичко е идентично с подписа на Роналдо. Не става дума за клуба и играча, а за интереса на цялата държава. Идването на Меси би било голяма крачка напред не само за нашия клуб, но и за цяла Саудитска Арабия", каза шефът на Ал Хилал.

Един такъв трансфер би бил луд завършек на кариерите на двамата футболисти, които доминират в световния футбол през последното десетилетие.

Кристиано Роналдо все още не е дебютирал за Ал Насър, тъй като има наложена санкция в Англия. Той обаче би трябвало да изиграе първия си мач в Саудитска Арабия именно срещу Лионел Меси на 19 януари. Тогава смесен отбор между Ал Насър и Ал Хилал ще се изправи срещу ПСЖ. Мачът ще бъде наблюдаван само от около 50 000 привърженици, а билетите се очаква да приключат изключително бързо. Въпреки това към момента тече търг за специален пропуск, за който бизнесмен е готов да даде 2.2 милиона паунда

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички