Най-скъпият футболен мач наближава! Упорити "светци" засенчват мечтата на Илия Груев за Премиършип! (ВИДЕО)


Най-скъпият футболен мач наближава! Упорити "светци" засенчват мечтата на Илия Груев за Премиършип! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3489 0

Ясен е съперникът на Лийдс и нашето момче, Илия Груев - младши, по пътя им към Висшата лига на Англия. Това е Саутхемптън - "светците" победиха гостуващия Уест Бромич Албиън с 3:1 и на 26-май, от 17:00 българско време, ще се изправят срещу йоркширци във финалния плейоф за влизане в Премиършип на светинята "Уембли".

Финалът от доста време е определян като "най-скъпоплатеният мач в света" - през този сезон победителят може да получи главозамайващите 265 млн паунда, в завимост от ТВ права, мястото му в крайното класиране през следващия сезон, различни спонсорски сделки и т.нат. Дори и да изпадне веднага след промоцията си, отборът един сезон ще продължи да получава "парашутни плащания" от Премиършип, специално предвидени от ръководните фактори на английския футбол, за да улеснят орязването на бюджета, което е неминуемо при едно завръщане в Чемпиъншип.

"Ще се видим в Лондон!"

Въпреки четирите попадения, мачът определено бе постен за гледане. Дейвид Бруукс, от състава на домакините, нацели страничната греда в 16-та минута, а след половин час игра негов далечен изстрел бе спасен с мъка от Алекс Палмър.

Още: Илия Груев "уволни" треньора на Норич след убедителното 4:0

Илия Груев

В началото на втората част Бруукс пусна хубав пас към Уил Смолбоун и той откри резултата с прекрасен изстрел, който се отби във вътрешната страна на гредата. Между 60' и 70' беше най-силният период на УБА в срещата, но Фърлонг и Кипре пропуснаха много добри възможности.

В 78-та сякаш всичко свърши - Флин Даунс подаде към Адам Армстронг и той с хубав нисък изстрел се разписа за 2:0. В 86' дребничкият англичанин направи резултата класически, след точно изпълнена дузпа. Въпреки окончателно решения мач, съдията Тим Робинсън изненада всички, давайки цели 7 минути продължение, с което излишно удължи агонията на УБА. 

Секунди преди края на добавеното време Седрик Кипре с глава вкара почетния гол за "дроздовете" след центриране от корнер.

БГ мечта: Илия Груев е големият герой при тежък бой на Лийдс - колко точно е близо Висшата лига? (ВИДЕО)

С невероятно хитър първи гол: Илия Груев поведе Лийдс към Висшата лига (ВИДЕО)

Скандален вратар записа антирекорд във Висшата лига на Англия (ВИДЕО)

Официално: Култов отбор от Висшата лига остана без мениджър, замества го бивш треньор на Реал Мадрид и Испания

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички