С невероятно хитър първи гол: Илия Груев поведе Лийдс към Висшата лига (ВИДЕО)


С невероятно хитър първи гол: Илия Груев поведе Лийдс към Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

25 0

Един от най-добрите български футболисти към момента - Илия Груев, отбеляза дебютния си гол за английския Лийдс Юнайтед. А попадението може да се окаже изключително ценно за неговия тим и да го прати в елитната английска Висша лига.

Както е известно, Лийдс е в полуфинален плейоф срещу Норич, а победителят ще срещне победителя от двойката Саутхемптън - Уест Бромич във финала. Първият мач между Норич и Лийдс завърши при 0:0, когато Груев и компания бяха гости.

Илия Груев с първи гол за Лийдс

У дома обаче всичко тръгна по възможно най-добрия начин, след като още в седмата минута резултатът бе открит в полза на домакините. А героят бе именно Груев, който се разписа в 34-тия си мач за английския тим.

На "Елън Роуд" след само няколко минути игра Лийдс получи правото да изпълни пряк свободен удар отдясно по нападението. Зад топката застанаха именно Груев и Самървил, като вторият прескочи топката, засилвайки се към нея.

Лийдс и Илия Груев ликуват

След това българинът забеляза, че противниковият страж сякаш не очаква изстрел и по-скоро се готви за центриране, като директно отправи хитър изненадващ удар от около 25-30 метра. В крайна сметка топката мина през разцепилата се стена както и през други играчи в наказателното поле и изненада вратаря.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Вижте прекрасното изпълнение по-долу в материала. В 20-ата минута пък домакините удвоиха аванса си чрез Джоел Пиру.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички