Най-добрите 10 трансфера на Хосеп Гуардиола


Най-добрите 10 трансфера на Хосеп Гуардиола
Снимка: Getty Images/Guliver

1204 0

Хосеп Гуардиола е един от най-успешните и най-знатните треньори в съвременния футбол. Той изгради непобедим отбор на Барселона за няколко години, за да премине впоследствие в други европейски колоси като Байерн Мюнхен и Манчестър Сити.

Испанецът е обвиняван от някои, че отива в големи отбори и на момента разполага с играчи от световна класа, като по този начин отнемат от безспорните му заслуги за изграждане на страховит състав. Доста често обаче Гуардиола набелязва определени играчи и ги привлича от други отбори, за да оформи вече споменатия страховит състав. Представяме ви 10-те най-добри трансфера на Гуардиола (посочените трансфери и суми са от "Givemesport"):

10. Илкай Гюндоган - От Борусия (Дортмунд) в Манчестър Сити през 2016 година за 24,30 милиона паунда. Въпреки контузия той е ключова част от състава на "гражданите", като вече има цели 138 мача за последните 3 сезона.

9. Бернардо Силва - От Монако в Манчестър Сити през 2017 година за 45 милиона паунда. Изключително перспективен футболист, който сякаш става все по-добър и успоредно с това все по-ключов играч за "гражданите". Бъдещето е пред 25-годишния португалец.

8. Аймерик Лапорт - От Атлетик Билбао в Манчестър Сити през 2018 година за 58,50 милиона паунда. Бяха платени много пари за него, но началото на кариерата му в Англия не бе мечтано. Постепенно се подобри, но има проблем с контузии, а начинът, по който Сити се мъчи без него в отбрана, доказва колко е важен за отбора.

7. Тиаго - От Барселона в Байерн Мюнхен през 2013 година за 22,50 милиона паунда. През 2013 година Барселона получи двоен удар - освен, че Гуардиола се махна и пое към Байерн, неговият пример бе последван от полузащитника Тиаго.

Вижте останалите най-добри трансфери на Гуардиола, както и кой оглавява класацията (ГАЛЕРИЯ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички