Нахлуване на терена, четирима ранени полицаи и много факли белязаха Уест Хям - Андерлехт


Нахлуване на терена, четирима ранени полицаи и много факли белязаха Уест Хям - Андерлехт
Снимка: Getty Images

1176 0

Четирима полицаи бяха ранени след сблъсъци с фенове на Андерлехт към края на сблъсъка от Лига на конференциите с Уест Хям.

Полицията беше принудена да се намеси, тъй като насилието избухна на Южната трибуна, където са настанени привържениците на гостите, и образува кордон, с  което целеше привържениците на Андерлехт и Уест Хем са разделени.

Изпочупени седалки и факла полетяха към привържениците на домакините, докато полицията се бореше да овладее ситуацията. Един полицай е бил ударен по главата от стол, а друг е с предположения за счупена китка. Един мъж е задържан за  нападение на полицай с още 12 арестувани за други престъпления по време на мача, който Уест Хям спечели с 2:1.

Част от проблемите се прехвърлиха на терена, когато един от привържениците се затича и се опита да отнеме топката от вратаря на "чуковете" Алфонс Ареола. След това мъжът е задържан от стюарди и отведен от стадиона.

Белгийският тим се разграничи тотално от изявите на феновете си, като се извини, но УЕФА ще се заеме със случая. "Чуковете" пък си осигуриха място в елиминационната фаза на третия по сила европейски футболен турнир, а ТУК може да видите как се разви срещата за българския шампион Лудогорец срещу ХИК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички