След 4-те гола: Първи асистенции на Роналдо донесоха важен успех за Ал Насър в борбата (ВИДЕО)


След 4-те гола: Първи асистенции на Роналдо донесоха важен успех за Ал Насър в борбата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

9270 0

Ал Насър записа изключително важна и трудна победа в битката за титлата в Саудитската професионална лига. Кристиано Роналдо и компания надделяха с 2:1 срещу Ал Таавун, а именно португалецът отново бе големият герой.

След като в миналия мач петкратният носител на "Златната топка" реализира цели четири попадения, този път влезе в ролята на отличен подавач. Той се отличи с две асистенции за своите съотборници - първи такива в местния шампионат.

Кристиано Роналдо качи Ал Насър на върха 

С победата Ал Насър отново се качи на върха в класирането, след като се изравни по точки с Ал Итихад и Ал Шабаб. Всички те имат по 40 пункта, но Ал Шабаб е с един изигран мач повече. Днешният им опонент Ал Таавун пък остава 5-и с 30 точки.

Двубоят не бе никак лесен за Кристиано Роналдо и компания. Португалецът имаше няколко отлични положения да отбележи, като отиграваше добре, но или вратарят се намесваше класно, или сантиметри го разделяха от гола.

Кристиано се отличи с красива първа асистенция, която изписа дъга и разцепи отбраната (ВИДЕО). Тя бе малко над четвърт час след старта на мача, докато през второто полувреме асистенцията му бе доста любопитна. Той спря удар на свой съотборник, но с това докосване направи топката удобна за Маду, който вкара на празна врата.

Малко преди второто попадение пък Ал Таавун вкара и направи пълен обрат, но голът бе преразгледан от ВАР и съдията и в крайна сметка отменен поради засада. Ако бе зачетен, Ал Насър и Роналдо щяха да са още по-бесни, че съдията не им даде ЧЕТИРИ дузпи (ВИДЕО).

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ал Насър: Ал Акиди, Ал Амри, Ал Ганам, Ал Наджеи, Ал Хасан, Гариб, Конан, Луис Густаво, Маду, Роналдо, Якия

Ал Таавун: Маилсон, Ал Гамди, Ал Насер, Ал Рашиди, Ел Мадуи, Кадеш, Каку, Медран, Налдо, Тауамба, Яхя

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5-ата минута Ал Насър можеше да поведе чрез Кристиано Роналдо. Той получи на дъгата пред наказателното поле, задържа и финтира добре, след което стреля силно с по-слабия си ляв крак, а ударът му мина с малко над напречната греда.

Последва още една добра ситуация и изстрел отдалеч от страна на негов съотборник, след което имаше затишие до 15-ата минута.

17' - 1:0! Роналдо се отчете с много хубаво подаване, с което изведе Гариб, който напредна с топка в крака и с техничен изстрел в далечния ъгъл покрай вратаря реализира. Това бе първа асистенция на Кристиано в Саудитската професионална лига!

В 32-рата минута Кристиано Роналдо имаше добра възможност за гол. Той стреля от добра позиция от границата на наказателното поле, но ударът му бе пласиран право във вратаря и нямаше как да го затрудни.

В добавеното време към първото полувреме Роналдо показа добра техника в центъра и се завъртя технично, за да изведе свой съотборник. Той напредна с топка в крака към аутлинията и подаде остро по земя, но вратарят спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

47' - 1:1! Резултатът бе изравнен с първото по-добро положение за гол пред гостите. На втора греда бе изпуснат Медран и засече хубаво центриране, дошло от десния фланг на нападението.

По-малко от две минути след това Кристиано Роналдо имаше шанс отново да изведе своя отбор напред в резултата. Подаване в наказателното поле обаче бе докоснато със сетни сили от бранител и топката така и не попадна в негов контрол, макар и да се стигна до леко разбъркване.

Секунди след това и гостите имаха чудесна възможност, но влезлият на скорост отляво на нападението играч реши да стреля от малък ъгъл във вратаря, отколкото да потърси съотборник в наказателното поле на изгодна позиция.

В следващите минути Ал Насър имаше две претенции за дузпи. Първата бе за нарушение и сякаш имаха някакви основания, но при втората нямаше как да бъде отсъдена игра с ръка.

В 67-ата минута гостите повярваха, че са направили пълен обрат. Красив завършващ удар от Тауамба, но попадението бе отменено заради засада и щурите празненства бяха напразни.

Секунди след това Роналдо имаше нови претенции за дузпа, този път категорично неоснователни за нарушение на вратаря срещу него.

В 77-ата минута Роналдо проби добре, финтира противников бранител, след което стреля опасно, но в обсега на вратаря, който спаси.

В 77-ата минута Роналдо проби добре, финтира противников бранител, след което стреля опасно, но в обсега на вратаря, който спаси.

82' - 2:1! Голът първоначално бе отменен заради засада, но повторенията показаха, че такава няма. Шут на негов съотборник бе глокиран от Роналдо, с което обаче направи топката удобна за Маду, който вкара на опразнената врата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ал Насър бе дълго време лидер, но изостана с броя изиграни двубои и сега има цели два тима пред него в подреждането. Лидер е Ал Итихад с 40 точки, като толкова има и Ал Шабаб, докато Ал Насър е с 38 пункта. Трябва да се отбележи обаче, че първият е с мач повече, а вторият - дори с две срещи аванс.

Точно след Ал Насър е и Ал Хилал, който има пет точки пасив, но е и с двубой по-малко. На 5-о място идва и днешният опонент Ал Таавун. Той има 7 точки по-малко от Ал Насър, но евентуална победа ще го добави в битката за лидерската позиция.

Последната среща между двата тима бе през септември миналата година и Ал Таавун спечели с минималното 1:0. Тимът има две победи в последните пет шампионатни срещи срещу Ал Насър, като и двете са с напълно идентичен резултат. Останалите три мача пък са спечелени от Ал Насър.

Мегазвездата Кристиано Роналдо ще се надява да добави още попадения към сметката си, след като в миналата среща с Ал Уехда избухна с четири попадения. Така той събра общо 5 в Саудитската професионална лига и за отрицателно време изпревари редица футболисти при голмайсторите.

Лидер с най-много голове в първенството е съотборник на петкратния носител на "Златната топка" - Талиска, който има 13 попадения. Бразилецът бе наказан в последната среща с Ал Уехда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички