Съотборниците на Роналдо спасиха Ал Насър от издънка в лош за португалеца ден (ВИДЕО)


Съотборниците на Роналдо спасиха Ал Насър от издънка в лош за португалеца ден (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

9821 0

Кристиано Роналдо и неговият Ал Насър успяха да победят Ал Батен в мач от Саудитската Про Лига с 3:1 у дома. Това определено е ден, който португалецът ще иска да забрави, тъй като регистрира редица пропуски, включително и на празна врата.

Ал Батен откри резултата в 17'. Гостите организираха чудесна контраатака, която завърши с попадение на Ренсо Лопес. Батен веднага след това се оттегли в "защитен режим" и започна да пази резултата.

Този стил им носеше дивиденти докато не се стигна в добавеното време на мача, което бе 12 минути. Тогава домакините нанесоха своя жесток удар. В 93' Гариб изравни, 9 минути по-късно Мохамед Ал Фатил направи обрата пълен, а крайното 3:1 оформи Мохамед Маран.

Кристиано Роналдо ще запомни днешната среща с редицата пропуски, които направи. Най-фрапиращият, от които дойде в 34'. Португалецът бе изведен сам срещу противниковия вратар, успя да го преодолее и стреля към опразнената врата, но точно на голлинията топката бе изчистена. Последваха още много пропилени шансове от 5-кратния носител на Златната топка - удари с глава, от фал и т.н.

С победата днес Ал Насър продължава да е първи в шампионата на Саудитска Арабия. Роналдо и компания са с актив от 46 точки - 2 повече от втория Ал Итихад.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди на срещата Ал Насър имаше шанса да отбележи. Домакините организираха чудесно нападение, което завърши с пас към Кристиано Роналдо в наказателното поле от Гариб, но до топката първи стигна стража на Батен - Кампаня. Силните минути за домакините продължиха. Можеше да се забележи как те търсеха Роналдо във всяка една атака, но така и не успяваха да създадат нещо по-интересно пред противниковата врата.

Натискът на Ал Насър продължи. В 16-ата минута Гариб проби на фланга и намери Сами в наказателното поле, който обаче разочарова и не уцели противниковата врата отблизо.  Минута по-късно гостите организираха чудесна контраатака, която завърши с гол с глава на Ренсо Лопес. Отсъждането на попадението се забави заради консултация с ВАР, но в крайна сметка, то бе потвърдено - 1:0 за Ал Батен.

Video edited on Kapwing

В 26' се откри шанс пред Роналдо. Португалецът получи чудесен пас от Гариб в наказателното поле и стреля с глава от непосредствена близост. Ударът му обаче мина над напречната греда. Отново Роналдо бе под светлината на прожекторите в 34'. Седмицата на Ал Насър получи чудесен извеждащ пас, преодоля вратаря, но стреля много слабо и ударът му бе изчистен от противников защитник на самата голлиния. Последвата две чудесни възможности за Батен, но Науаф предотврати два сигурни гола във вратата си.

ПРОПУСКЪТ НА КРИСТИАНО РОНАЛДО НА ПРАЗНА ВРАТА (ВИДЕО)

В добавеното време на първата част, което беше 6 минути, Кристиано Роналдо си пробва късмета от пряк свободен удар от близо 25 метра, но изпълнението му бе неточно. Малко по-късно пък Гариб успя да засече с глава центриране в наказателното поле, но Кампаня отново спаси гостите от сигурен гол.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Вторите 45 минути започнаха много борбено. Ал Насър търсеше изравнителния гол и нападаше, но Батен не даваше много шансове на Роналдо и компания. В 54' португалецът бе повален в наказателното поле на гостите, но след кратка консултация с ВАР главният арбитър прецени, че не трябва да бъде отсъждана дузпа.

След 60-ата минута играта се поизнерви. Ал Батен започна да играе доста по-грубо, пазейки преднината си от един гол. Луис Густаво бе близо до гола, след като засече подаване от фал в наказателното поле с глава. Отново обаче безгрешният до момента Кампаня спаси вратата си от гол.

Във финалните минути Роналдо получи възможността да покаже на какво е способен от пряк свободен удар. В рамките на 2' Кристиано стреля два пъти от различни позиции, но и в двата случая ударите му прелетяха над напречната греда на Кампаня. В последната минута от добавеното време португалецът бе изведен наказателното, но за пореден път неговият удар не намери очертанията на вратата.

Добавеното време на втората част бе 12 минути и Ал Насър се възползва перфектно от този факт. В 93' Гариб получи чудесен пас от Луис Густаво и от непосредствена близост преодоля безгрешния до момента Кампаня - 1:1.

Video edited on Kapwing

Ал Насър успя да обърне резултата в 102-ата минута. Мохамед Ал Фатил се оказа на правилното място след центриране и даде преднина на домакините за пръв път в мача. 3 минути по късно Мохамед Маран пък покачи до 3:1 след мълниеносна контраатака на "жълтите".

Video edited on Kapwing

Video edited on Kapwing

СЪСТАВИ

Ал Насър: Науаф, Султан, Мадо, Алауджами, Конан, Хаибари, Густаво, Сами, Машарипов, Гариб, Роналдо

Ал Батен: Кампаня, Ал Юсиф, Маурисио, Наджи, Ал Шамиан, Букия, Педроса, Алхурайджи, Ал Карани, Ренсо Лопес, Ал Шамари 

Роналдо и Ал Насър по ТВ: Къде да гледаме мача срещу Ал Батен в Саудитската професионална лига?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След като в продължение на няколко кръга Ал Насър разделяше първото място във временното класиране с няколко отбора, сега срещите се изравниха, Ал Хилал и Ал Итихад допуснаха грешни стъпки и по този начин Роналдо и компания оглавиха подреждането еднолично с 43 точки (2 преднина пред втория Ал Итихад). Днешният им опонент Ал Батен е с немислимите 37 точки по-малко, заемайки последната позиция.

Всяка от последните седем срещи между тези съперници е завършила в полза на Ал Насър (сред тях личи и резултатът 7:0, като последният им мач приключва при 4:0 за домакина в днешната среща). Последната победа на Ал Батен над АЛ Насър е от 15-и февруари 2018 година.

Въпреки че е изиграл значително по-малък брой срещи, Роналдо бързо се изкачи при голмайсторите в Саудитската професионална лига. Той вече заема 6-а позиция с 8 попадения. Лидер по този показател е съотборникът му Талиска с 13 гола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички