Моуриньо: Плаках за Кристиан и се молих за него


Моуриньо: Плаках за Кристиан и се молих за него
Снимка: Getty Images/Guliver

1344 0

Бившият мениджър на Тотнъм Жозе Моуриньо призна, че е плакал, когато е видял инцидента с бившия си възпитаник в клуба Кристиан Ериксен. През януари 2020 г. португалският треньор продаде датския национал в Интер. Моуриньо призна, че е плакал и се е молил за своя бивш футболист, чийто живот към момента е вън от опасност.

"Днес не мога да спра да мисля за случилото се онзи ден. Мисля, че това е ден за празнуване, а не за тъга. Надявам се, че футболът се обърна там, където винаги ще има отговорна организация, протоколи, лекари и специалисти, а също така вярвам, че Бог е гледал футбол в момента, когато това се случи", заяви Моуриньо пред takSPORT.

"Всички заедно позволиха на Кристиан да остане с нас, със семейството си, да остане жив. Това беше много по-важно от футбола, но в същото време показа ценностите на футбола: любов, солидарност, семеен дух. Не само за семейството му, но за цялото футболно семейство. Футболът обединява хората", допълни португалецът.

"Онзи ден се молех, плаках, но колко милиони хора по света са направили същото? Убеден съм, че такива е имало много, защото футболът обединява хората", завърши треньорът на Рома. А има голяма вероятност Ериксен да е приключил с футбола завинаги. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички