МЛС очаква Лионел Меси в действие: Той ще може да вкара 3-4 гола на мач


МЛС очаква Лионел Меси в действие: Той ще може да вкара 3-4 гола на мач
Снимка: Getty Images

1113 0

Дебютът на Лионел Меси с Интер Маями наближава с всеки изминал ден. В края на тази седмица аржентинецът ще бъде представен в новия си клуб, като се очаква да дебютира следващата седмица в мач за Купата на лигата. Фенове, съотборници, мениджъри и дори съперниците в лигата вече очакват с нетърпение пристигането на аржентинската суперзвезда.

Един от тези противници ще бъде сънародникът на Меси, Алваро Бареал, играч на Синсинати, който в интервю за TyC Sport прогнозира бърза адаптация на бившата звезда на Барселона.

Очакванията: по 3-4 гола на мач от Меси

"Той е напълно различен играч от останалите, очевидно отборът му се бори този сезон и ще му бъде малко трудно. Мисля обаче, че ще може да вкарва по три или четири гола на мач".

Бареал, свикнал с по-твърд и по-взискателен тип футбол от този на Аржентина, не вярва, че Меси ще има проблеми със съперниковите защитници. "Когато пристигне франчайз играч, той вдига шум в лигата, но не и Меси... Не знам дали ще го притесним".

Скорошният световен шампион ще има компания в МЛС. Още двама бивши играчи на Барселона - Серхио Бускетс и Жорди Алба също ще играят в Съединените щати през следващия сезон. "Те са три чудовища, които очевидно ще помогнат много, надявам се да не доведат повече...", сподели играчът с усмивка.

Бареал признава, че му е отнело известно време, за да се адаптира както към лигата, така и към отбора, като си спомня: "Забелязах, че има по-малко техника, но имаше повече бягане. Меси ще се адаптира твърде бързо и ще се радва много, мисля, че ще се справи много добре. Той се развива много във футбола". Наскоро Меси заговори и за оттеглянето си от футбола, като заяви, че Господ ще му покаже кога е дошъл моментът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички