Мирча Луческу посочи кой отбор няма място на Евро 2024, но има шанс да е там


Мирча Луческу посочи кой отбор няма място на Евро 2024, но има шанс да е там
Снимка: Getty Images

1718 0

Бившият треньор на Шахтьор (Донецк) Мирча Луческу коментира системата, по която отборите се класират на европейско първенство. Според него чрез нея отбори, които нямат място на европейските финали, могат да стигнат до тях.

"Сега има толкова много отбори, които са се класирали за финалния етап на Евро 2024. Когато бях селекционер, имаше само 8 отбора на европейско, а само 7 бяха избрани чрез квалификации (+страната домакин, бел.ред.).

Сега са 24. На световното първенство ще са 32, след това 48. Много малки страни могат да участват в турнира. Казахстан на Евро 2024? Това би било нещо напълно ненормално. Наистина е невероятно, че УЕФА позволява нещо подобно. Невероятно е", коментира румънецът, цитиран от gsp.ro.

Казахстан действително има шанс да се класира за финалите в Германия чрез плейофите на Лига на нациите. На полуфиналите те играят с Гърция, а ако ги елиминират, ще се изправят срещу победителя от мача Грузия - Люксембург. А в Украйна смятат, че Италия несправедливо се класира на Евро 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички